Driver Printer iP1880 di Fedora

Waktu saya memutuskan untuk “mempensiunkan” printer lama saya (Canon BJC 265SP) yang telah memiliki masa bakti 8 tahun dan menggantinya dengan Canon iP1880, salah satu pemikiran yang sempat terbersit adalah “Bisa gak ya iP1880 ini dipake di Linux?”

Kemarin hal tersebut terjawab sudah. Jawabannya adalah bisa, karena sudah tersedia drivernya. Driver Canon iP1880 dapat dicari di situs Canon Australia. Driver Canon iP1880 for Linux menggunakan driver iP1800 series. Jadi masukkan saja teks ip1800 pada kotak teks Enter the model name of your Canon product dan klik GO.

Ada dua file yang perlu didownload, yaitu:

  • cnijfilter-common-2.70-1.i386.rpm
  • cnijfilter-ip1800series-2.70-1.i386.rpm

Nah, setelah drivernya diinstall, pilihan Canon iP1880 akan muncul saat melakukan add printer.

Follow me on social media:

Similar Posts

23 Comments

  1. Tolong kalau bisa link langsung download 2 file driver canon ip1880 bwt linux di tampilkan,biar bisa langsung klik langsung download,
    buat fedora 8 bisa ga?
    thx

    1. The morning sun cast a betuiaful light on the leaves and lawn. I love how you captured the sun’s rays through the foliage. I love all these photos but the second is my favourite ! Thank you for visiting and commenting on my blog ! Have a nice day and week !

    2. Christmas Cookie Walk at Agape Church of the BrethrenDon’t have time to make homemade cookies or candy for the holidays? Don’t like to bake? Have a last minute get-together and need dessert? We have the solution for YOU! Come to the “Christmas Cookie Walk” at Agape Church of the Brethren, 11610 Lima Rd. (between Carroll and Dupont Roads) on Saturday, December 8, from 9:00 A.M. to 12:00 noon. We will have many different varieties to tempt your taste buds. Some of the cookies featured will be: holiday cut-outs, buckeyes, peanut butter blossoms, monster cookies, and many more. We will also have a limited number of homemade Chocolate Covered Caramel Apples decorated for Christmas. Mark your calendars and get there early for best selection of these yummy treats at only $6.00/lb. Proceeds will be used for Women’s Fellowship projects and Outreach Ministries.In addition, holiday and gift items, handmade by Agape craftpersons, will be sold. A variety of wooden, quilted, knitted, crocheted, and “crafty” specialties are available with proceeds going to the Agape Women’s Fellowship projects. AND the youth group will be selling HUGE jelly beans as a fund raiser for their activities.Lots will be happening – hope you can join us! For more information call the church office at 260-489-6908.

  2. Oo..thx, akhirnya sudah dapat 2 file itu, tolong dong tampilin caranya setting/instal drivernya di fedora core 8 yang detail, soalnya ga bisa, dan ga tau yang diinstal yang mana???, atau tolong kirim ke emailku, mrke lagi butuh banget buat tugas kuliah, thx bgt

  3. Thanks.. a lot.. for driver canon ip1800..
    Udah nyari di situs-situs canon (eropa, asia, dll..) slalu ga bisa di download.
    Akhirnya dapet juga di canon australia.

    Cheers..

  4. Kalo BJC265SP XP2 gak ya? trus driver yg compatibel di canon australia yang mana?! thx before…

  5. Yoi benner banget tuch !!!. Perasaan paling susah dech pakai neh printer…. ( Red: IP 1880 )

Leave a Reply

Your email address will not be published.